Állatbarát Pedagógus Kör

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány gondozásában létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör, melynek célja a pedagógusok állatvédelmi szemléletformálása és az állatok iránti felelős és empatikus hozzáállás erősítése az oktatás világában. A Körhöz már több mint 600 pedagógus csatlakozott. – hangsúlyozta dr. Koska Hedvig.

Az Állatbarát Pedagógus Kör az állatok védelmét és jóllétét helyezi a középpontba a szemléletformálás folyamán. Az alapítvány hosszú távú elkötelezettsége az állatok iránt és az állatvédelmi oktatás fontossága inspirálta a kezdeményezést, mely a jövő generációinak gondolkodásmódját és értékrendjét is formálhatja.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány elnöke elmondta: "Az Állatbarát Pedagógus Kör létrehozásának fő célja, hogy a pedagógusok és gyermekvédelmi szakemberek számára biztosítsunk egy olyan közösséget, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, információikat és legjobb gyakorlataikat az állatvédelem területén. Fontosnak tartjuk, hogy az oktatásban részt vevő tanárok és szakemberek képzettebben és tudatosabban beszéljenek az állatokkal kapcsolatos témákról, és pozitív példamutatással formálják a tanulók állatvédelmi attitűdjét, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai továbbképzések és workshopok szervezésére is."

A Kör tagjai olyan pedagógusok, akik hisznek az állatok iránti tiszteletben és a fenntartható gondolkodásban. Az együttműködés révén céljuk, hogy olyan kreatív és élményalapú módszerekkel gazdagítsák az oktatást, melyek felhívják a figyelmet az állatok szükségleteire, jóllétére, az irántuk mutatott tiszteletre és az empátiára.

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány minden érdeklődő pedagógust és gyermekvédelmi szakembert vár az Állatbarát Pedagógus Körbe, hogy közösen tehessenek az állatokkal kapcsolatos ügyekért, és együtt neveljenek tudatos, állatbarát generációkat a jövő számára.

Ha tagja szeretnél lenni, először csatlakozz az Állatbarát pedagógusok csoportba!