2023. május 28. 07:07

Már az óvodások is szerezhetnek Gazdijogsit

Gazdijogsi Minivel lepi meg Gyereknapra az óvodásokat és az alsó tagozatos gyermekeket az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság, mondta Ovádi Péter kormánybiztos. A mesék köré szőtt kutya, macska és ló felelős állattartásáról szóló tananyag mindenki számára elérhető lesz az Állatvédelmi Témahét weboldalán május 28-tól.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a gyermekek állatvédelmi szemléletformálását, hiszen ők a jövő állattartói. Éppen ezért az óvodás és kisiskolás korú gyermekekre is gondoltak az ingyenes Gazdijogsi Mini képzés létrehozásával. A mesék köré szőtt tananyag körüljárja a kutya-, macska- és lótartás szabályait, ahol fókuszban van a kiválasztás, a szükségletek, a felszerelés és az állategészségügyi ellátás. A tananyagok mellé készült egy kártyajáték is, mely a tudás ellenőrzésére szolgál. A Gazdijogsi Mini segítségre szolgál azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik kreatív módon szeretnének tudást átadni az állatokkal való helyes bánásmódról.

A kormánybiztos kiemelte, hogy 2022-ben az állatokkal való helyes bánásmód népszerűsítésére hozták létre az Állatvédelmi Témahetet. A program nagy népszerűségnek örvendett, több mint 130 ezer gyermek foglalkozott az állatvédelemmel az óvodákban és az iskolákban. Idén 2023. október 2. és 15. között kerül megrendezésre az Állatvédelmi Témahét, ahol továbbra is a felelős állattartás áll fókuszban. Fontos tudatosítani a gyermekekben is, hogy az állatokkal tisztelettel és méltósággal bánjanak.

További információ:

www.allatvedelmitemahet.hu/gazdijogsi-mini

allatvedelmitemahet@im.gov.hu