2022. augusztus 15. 13:06

Állatvédelmi Témahét indul decemberben Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fővédnökségével

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.
A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek. Ebben a hitben vállalta el a Témahét fővédnökségét Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, aki elkötelezett az állatok védelmét illetően.

A Kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.
Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.
Az Állatvédelmi Témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak, hiszen ahogy a Kormánybiztos kihangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, ezáltal az önkéntesség és az adományozás fontosságát.
A részvétel regisztrációhoz kötött. A Témahétre az eddigiekben 16.300 gyermek, 152 intézmény, 814 óvodai csoport és iskolai osztály, valamint 31 civil állatvédő szervezet regisztrációja érkezett be.
A regisztrálási időszak december 2-ig tart. Várjuk szeretetettel a további regisztrációkat a www.allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.