Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állatvédelmi Témahét indul decemberben Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fővédnökségével

2022. augusztus 15. 13:06
Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.
A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek. Ebben a hitben vállalta el a Témahét fővédnökségét Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, aki elkötelezett az állatok védelmét illetően.

A Kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.
Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.
Az Állatvédelmi Témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak, hiszen ahogy a Kormánybiztos kihangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, ezáltal az önkéntesség és az adományozás fontosságát.
A részvétel regisztrációhoz kötött. A Témahétre az eddigiekben 16.300 gyermek, 152 intézmény, 814 óvodai csoport és iskolai osztály, valamint 31 civil állatvédő szervezet regisztrációja érkezett be.
A regisztrálási időszak december 2-ig tart. Várjuk szeretetettel a további regisztrációkat a www.allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.