Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állatvédelmi témahét

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5-től 9-ig Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. Célunk a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is kívánjuk elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.


Nem az a fontos, hogy szép vagy csúnya a kiskutya, hanem az, hogy szeresse őt a fogékony életkorban levő gyerek, gondoskodjon róla. Ettől később talán az öregekkel, a betegekkel, a szegényekkel és minden rászorulóval szemben irgalmat fog gyakorolni.

Almási Éva

Óratervek

Általános iskolák és középiskolák számára 2-2 óratervet, óvodák részére 3 tevékenységtervet biztosítunk, mellyel megkönnyítjük a felelős állattartásra és az állatokkal való helyes bánásmódra történő nevelést.

Projekttervek

Projekttervekkel kívánjuk izgalmasabbá tenni az Állatvédelmi Témahét programját. A projektek segítségével közelebb hozzuk az állatok csodálatos világát a gyermekekhez.

Online tanórák

Az óra- és projektterveken túl online tanórák elérhetőségét tesszük lehetővé. A tanórákat a tudományterületen elismert szakemberek tartják.

Civil szervezetekkel való együttműködés

A civil szervezetek bevonásával színesítjük a Témahét programját, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy minél szélesebb körben megismerjék a köz érdekében végzett áldozatos munkájukat.

Külső programok

A Témahéthez csatlakozó szervezetekkel együttműködve élménydús, állatokkal teli programokat kínálunk az oktatásban résztvevő nebulók számára.

Pedagógusképzés

Online képzés keretében nyújtunk bővebb szakmai iránymutatást a Témahétre vonatkozóan, ahol megteremtjük annak lehetőségét is, hogy esetlegesen felmerülő kérdéseikre válaszokat kapjanak.